Eco accommodation in Croatia

Certifikat

Prepoznat je od strane Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Splitsko-dalmatinske županije, a kako bi se poštivanjem prirode stvorila nova vizija ”zelene” turističke ponude u Dalmaciji.

Dalmatia Green predstavlja certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružati jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom.  Osmišljen je da od klasičnih iznajmljivača izdvoji ekološke smještajne objekte, kojima donosi kredibilitet i prepoznatljivost.

U 2019. godini Udruga Sunce je kao nositelj certifikata sklopila sporazum o suradnji na razvoju održivog turizma sa Splitsko-dalmatinskom županijom. Temeljem sporazuma  Dalmatia Green certifikat uključen je kao jedna od mjera u Program podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu.

Što dobivate s Dalmatia Green certifikatom?

  • Uštede vode i energije od barem 50%, često i preko 70%.
  • Popuste kod tvrtki iz ”zelenog sektora” na proizvode za uštedu vode i energije
  • Mogućnost oglašavanja putem Dalmatia Green web stranice i Ecobnb svjetske platforme za rezerviranje ekološkog smještaja
  • Poboljšanje popunjenosti objekta u pred i post sezoni privlačenjem turista koji svoj boravak žele učiniti okolišno odgovornim
  • Bolje mogućnosti za korištenje poticaja, subvencija i nepovratnog financiranja
  • Mogućnost sufinanciranja troškova uređenja i opremanja sukladno kriterijima Dalmatia Green programa, a od strane Splitsko dalmatinske županije
  • Osobno priznanje, poboljšanje ugleda i jamstvo visoke kvalitete turistima
  • Zadovoljne goste te zahvalnu prirodu i okoliš!
  • Umrežavanje s Dalmatia Green zajednicom istomišljenika.

Proces certifikacije

Pružamo individualni pristup svakom vlasniku smještaja. Kvaliteta je uistinu važna, ne kvantiteta. Dat ćemo vam inovativne ideje i znanje o tome kako unaprijediti vlastitu turističku ponudu.

Vrste certifikata

Podučit ćemo vas i voditi kroz “eko korake” do održivog smještaja, ali vi odabirete pravi tempo za sebe. Naši su partneri tu da vam nudeći popuste i posebne ponude pomognu u ”ozelenjivanju” poslovanja. Kada napravite prvih 50% “eko koraka”, dodijelit ćemo vam certifikat Dalmatia Green i dokazati da ste započeli svoje „zeleno zagrijavanje“.

Sa 70 ili 80% “eko koraka” usvojit ćete Dalmatia Green PLUS certifikat, a ispunjavanjem 90 ili svih 100% “eko koraka” postati ćete Dalmatia Green PRO-fesionalac u pružanju održivog boravka svojim gostima, kao i primjer najinovativnije ekološke prakse u Hrvatskoj.

Udruga za prirodu okoliš i održivi razvoj
Obala hrvatskog narodnog preporoda 7/III 21000 Split
IBAN: HR81 2330 0031 1000 8640 0
OIB: 17644269011
© 2017 Udruga Sunce
 

KONTAKT

 
FINANCIRALO
  • Projekt se realizira u okviru sufinanciranja programa i projekata za strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu 2017. godine.
PARTNERS