Eco accommodation in Croatia

Certifikat

Prepoznat je od strane Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Splitsko-dalmatinske županije, a kako bi se poštivanjem prirode stvorila nova vizija ”zelene” turističke ponude u Dalmaciji.

Dalmatia Green predstavlja certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružati jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom.  Osmišljen je da od klasičnih iznajmljivača izdvoji ekološke smještajne objekte, kojima donosi kredibilitet i prepoznatljivost.

U 2019. godini Udruga Sunce je kao nositelj certifikata sklopila sporazum o suradnji na razvoju održivog turizma sa Splitsko-dalmatinskom županijom. Temeljem sporazuma  Dalmatia Green certifikat uključen je kao jedna od mjera u Program podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije za 2019. godinu.

Što dobivate s Dalmatia Green certifikatom?

 • Uštede vode i energije od barem 50%, često i preko 70%.
 • Popuste kod tvrtki iz ”zelenog sektora” na proizvode za uštedu vode i energije
 • Mogućnost oglašavanja putem Dalmatia Green web stranice i Ecobnb svjetske platforme za rezerviranje ekološkog smještaja
 • Poboljšanje popunjenosti objekta u pred i post sezoni privlačenjem turista koji svoj boravak žele učiniti okolišno odgovornim
 • Bolje mogućnosti za korištenje poticaja, subvencija i nepovratnog financiranja
 • Mogućnost sufinanciranja troškova uređenja i opremanja sukladno kriterijima Dalmatia Green programa, a od strane Splitsko dalmatinske županije
 • Osobno priznanje, poboljšanje ugleda i jamstvo visoke kvalitete turistima
 • Zadovoljne goste te zahvalnu prirodu i okoliš!
 • Umrežavanje s Dalmatia Green zajednicom istomišljenika.

Proces certifikacije

Pružamo individualni pristup svakom vlasniku smještaja. Kvaliteta je uistinu važna, ne kvantiteta. Dat ćemo vam inovativne ideje i znanje o tome kako unaprijediti vlastitu turističku ponudu.

Troškovnik certificiranja

 

 • Trošak certifikata Dalmatia Green unutar 30 km od Splita ……………………………………………… 500 HRK*

 

 • Trošak certifikata Dalmatia Green udaljenih više od 30 km od Splita ……………………………… 500 HRK* + troškovi putovanja**

 

 • Izlazak na teren u svrhu utvrđivanja stanja privatnog turističkog objekta i izdavanja mišljenja (u slučaju ne zadovoljavanja kriterija za dobivanje certifikata) u Splitu ………………………………………………………………………………………………………….. 200 HRK*

 

 • Izlazak na teren u svrhu utvrđivanja stanja privatnog turističkog objekta i izdavanja mišljenja (u slučaju ne zadovoljavanja kriterija za dobivanje certifikata) unutar 30 km …………………………………………………………………………………………………. 300 HRK*

 

 • Izlazak na teren u svrhu utvrđivanja stanja privatnog turističkog objekta i izdavanja mišljenja (u slučaju ne zadovoljavanja kriterija za dobivanje certifikata) udaljenih više od 30 km od Splita (uključujući otoke) …………………………………… 400 HRK* + troškovi putovanja**

 

*bez PDV-a

** troškovi putovanja ovise o udaljenosti, vremenu potrošenom na putovanje i pregled. Ukoliko je unutar 10 km više turističkih objekata i spremni su provesti pregled u istom danu, troškovi se raspodjeljuju među zainteresiranim turističkim objektima.

Ukoliko privatni iznajmljivači žele pregled objekta, savjetovanje i stručno mišljenje, zaposlenici Udruge Sunce Split će doći nakon vidljive uplate na račun.

Vrste certifikata

Podučit ćemo vas i voditi kroz “eko korake” do održivog smještaja, ali vi odabirete pravi tempo za sebe. Naši su partneri tu da vam nudeći popuste i posebne ponude pomognu u ”ozelenjivanju” poslovanja. Kada napravite prvih 50% “eko koraka”, dodijelit ćemo vam certifikat Dalmatia Green i dokazati da ste započeli svoje „zeleno zagrijavanje“.

Sa 70 ili 80% “eko koraka” usvojit ćete Dalmatia Green PLUS certifikat, a ispunjavanjem 90 ili svih 100% “eko koraka” postati ćete Dalmatia Green PRO-fesionalac u pružanju održivog boravka svojim gostima, kao i primjer najinovativnije ekološke prakse u Hrvatskoj.

Udruga za prirodu okoliš i održivi razvoj

Obala hrvatskog narodnog preporoda 7/III 21000 Split

IBAN: HR81 2330 0031 1000 8640 0
OIB: 17644269011

© 2017 Udruga Sunce

 

KONTAKT

 

FINANCIRALO

 • Projekt se realizira u okviru sufinanciranja programa i projekata za strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu 2017. godine.

PARTNERS